Om Pliance

Vilka är vi?

Varför vi startade Pliance

Vi startade Pliance för att vi, med bakgrund från fintech och AML (anti penningtvätt/anti-money laundering) branschen, såg att det skedde väldigt lite innovation för att förbättra de processer som finansiella bolag behöver genomföra för att följa penningtvättsregelverket. Existerande verktyg som byggde på gammal teknik och manuella steg som gjorde dessa processer långsamma och inflexibla. Det vill vi ändra på med Pliance.
Plisec AB, bolaget bakom Pliance, är ett Stockholmbaserat bolag grundat av erfarna entreprenörer och ingenjörer. Vi värderar moderna teknologier och tillvägagångssätt i skapandet av produkter som hjälper att förenkla och automatisera AML-proceser för bolag världen över.
Med Pliance tar vi den moderna tekniken till dina AML-proceser, sparar dig tid med automatiserade AML-processer, och försäkrar dig att du kan utveckla din kärnverksamhet och produkt med den senaste tekniken.

Vårt team

Siam Choudhury

Co-founder & CEO

Siam är en erfaren produktchef med över 8 års erfarenheter av produkt och marknad med bakgrund från Facebook, Acast och FundedByMe.

Tomas Einarsson

Co-founder & Co-CTO

Tomas är en erfaren utvecklare med bakgrund från bland annat EQT, SEB och Catella, och över 10 års erfarenheter att utveckla system inom Fintech och AML.

Adam Fürtenbach

Co-founder & Co-CTO

Adam är en erfaren utvecklare med över 10 års erfarenhet, bland annat uvecklandet av fintech och AML-lösningar. Hans erfarenheter är från SEB och SaveLend.